Reacties

Hannes

Hannes, de mechelse herder is inmiddels ruim 5 maanden, samen gaan we met groot plezier naar de superleuke en leerzame lessen van Hondenschool Dogteachers! Natuurlijk is Hannes nog een puppy, die nog veel moet leren, maar dankzij de lessen, heb ik er vertrouwen in dat dat helemaal goed komt! Tegelijkertijd leer ik ook nog eens heel veel over mezelf 🤪 en allerlei leuke (wandel-)plekken op Schouwen!

Freddy en Lewis

Lieve Karen, met een hart van goud. Jij zorgt ervoor dat elke hond zijn baasje vertrouwd. We volgen al je lessen met heel veel plezier. Je brengt onze hondentaal verder dan alleen maar zit en hier. Als we het even niet meer weten sta je altijd voor ons klaar. En dat beste Karen is een heel bijzonder gebaar. Je bent eigenlijk een hond die op twee poten staat. Vandaar dat jij de honden zo goed verstaat. Je weet wat hondjes moeten doen. Voor liefde, aandacht en een zoen. Dus jij verdient een dikke tien. We leren heel veel van je en kunnen dat aan onze lieve Freddy zien. Vandaag waren weer veel kwispels en een open bek. En dat dankzij jouw aanwijzingen gister, dat is toch te gek. Ook Lewis leert elke dag rustiger te zijn. Dus daarvoor een tien met een griffel, wat fijn! Lieve Karen, onze juf, dank voor de leuke lessen. Lebbers en een knuf.🐾🥰

Workshop “samen in balans”

dogteachers facebook

Cursus bij de Dogteachers is SUPERMonique & Lizzie

Al een tijdje liep ik met het idee om met mijn hond Lizzie (engelse bullterrier) op cursus te gaan.

Lizzie is zes jaar oud en heeft van pup af aan altijd een andere hond om haar heen gehad.

Deze andere hond genaamd Pimmetje is helaas overleden aan een hartziekte. Ik wilde Lizzie helpen om over het verlies heen te komen en zelf wilde ik een betere band met haar krijgen.

Na wat rond gekeken te hebben kwam ik uit bij de Dogteachers via de mail heb ik een hele hoop vragen gesteld en al snel kreeg ik antwoord. Na het lezen van de mail en telefonisch contact wist ik dat dit de cursus is waar ik samen met Lizzie naar toe wilde gaan.

Waarom? Dat zal ik vertellen

Van te voren kan je aangeven waar je aan wil werken in de les, hier word dan extra en persoonlijk aandacht aan gegeven. Ze hebben band versterkende oefeningen daar over later meer. Wil je heel erg strikt trainen  zit, naast, af enz. kan dat maar wil je meer aandacht geven aan andere dingen aandacht voor de baas, gedrag, vachtverzorging enz. enz. kan dat ook. (beide kan natuurlijk ook)

De lessen:

Vanaf les 1 hebben Lizzie en ik het enorm naar ons zin bij de Dogteachers elke maandag avond rijden we richting Zeeland voor mij is dat een uur rijden maar dat hebben we er zeker voor over.

Hondenschool Dogteachers is van Karen Klooster met verschrikkelijk veel kennis over honden, les geven en gedrag. Dogteachers is aangesloten bij O&O en gecertificeerd erg professioneel dus.

Ze kijkt echt naar elke situatie afzonderlijk en dat is zo fijn aan deze cursus. Doet je hond de oefeningen niet gelijk geen probleem ze geven tips aan de baas hoe je de oefeningen het best kan doen afgestemd op baas en hond. Merkt ze dat je hond eigenlijk veel meer kan geven ze dat ook aan en kan je al extra oefeningen krijgen. Je traint dus eigenlijk altijd in het tempo van de hond en dat is perfect.

Daarnaast zijn er ook band versterkende oefeningen zoals ik al eerder noemde. Deze oefeningen zijn voor mijn situatie heel erg goed. Je leert je hond oefeningen doen die leuk zijn om te doen en daarnaast bouw je een band op met je hond, 1 voorbeeld hiervan is het achtje hierbij loopt je hond tot twee keer   door je benen en zo maakt je hond een achtje. Nooit gedacht dat mijn (eigenwijze) bullterrier dit allemaal zou doen maar ze doet het en ik ben zo trots op haar. (en ook een beetje op mezelf)

We zijn nu bij les 6 dus net over de helft en ik zie daadwerkelijk een positief verschil bij Lizzie, en dat is toch waar voor ik het doe. Ze heeft veel meer aandacht voor me, loopt al los op sommige stukken en luistert dan ook nog. Haar gedrag naar andere honden is een heel stuk verbeterd. Daarnaast heb ik zelf ook een hele hoop geleerd.

Als laatste wil ik nog tegen jullie vertellen dat het ook heel erg gezellig is naast het trainen word er ook een hele boel gelachen er heerst een relaxte sfeer.

Groetjes

Monique van Breda.